Vita bönor & rucoladipp

Ger ca. 3 dl

  • 5 rökta baconstrimlor, skurna i 1 centimeter stora rutor
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 40g sköljd grovhackad rucola
  • 450g vita bönor (på burk)
  • 1 msk hackad salvia
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Salt och peppar
  • Rivet citronskal

Stek baconen knaprig, låt den sedan torka på en pappershandduk. Häll bort allt utom 1 tsk av fettet från pannan. Värm åter upp pannan och lägg i vitlöken och stek i ca ½ min. Tillsätt en tsk olivolja och rucolan. Sänk värmen och rör om då och då. Stek i ca ½ min.

Förvärm en serveringsskål. Lägg bönorna, salvian och citronjuicen i en matberedare. Blanda ihop. Låt maskinen arbeta och tillsätt resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Tunna eventuellt ut blandningen med buljongen från bönorna. Tillsätt allt utom 1 msk av rucolablandningen. Tillsätt baconen och citronskalen (spara lite till garnering). Flytta röran till den varma serveringsskålen. Garnera med resten av baconen, citronskalen och rucola blandningen.

Servera!

Comments are closed.